Neprimjereno izvinjenje Petrovića turskom narodu na Veliki petak

Srna
Neprimjereno izvinjenje Petrovića turskom narodu na Veliki petak

Doboj - Boračka organizacija u Doboju nezadovoljna je neprimjerenom izjavom gradonačelnika Obrena Petrovića u kojoj se izvinjava turskom narodu zbog održanih protesta zbog pristupanja ovog grada Zajednici opština turskog svijeta.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić rekao je Srni da je ogorčenje ove populacije veće zbog činjenice da su gradonačelnikova izvinjenja sa jučerašnjeg sastanka predstavnika Zajednice opština turskog svijeta u Travniku, izrečena na Veliki petak.

“Iza pristupanja Zajednici opština turskog svijeta stoji neki rezon visoke politike, koji mi, a izgleda i niko drugi ne razumije. Koje su to igre u pitanju, sada nikom nije jasno”, ocijenio je Bijelić.

Bijelić je naveo da Petrovićevo izvinjavanje turskom narodu zbog zahtjeva da se opozove odluka o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta dovodi u pitanje privrednu opravdanost te zajednice koja, kako ocjenjuje, izgleda ima mnogo veću dimenziju od one za koju sa predstavlja.

On je rekao da niko nema ništa protiv turskih ulagača, te da su svjesni dosadašnjih ulaganja u Doboj.

Kao dodatni problem Bijelić navodi i nejasnost gradonačelnikovih izjava u kojima pominje mogućnost povlačenja odluke, i njenog zamrzavanja, pa do izvinjenja turskom narodu.

Bijelić očekuje da će situacija biti mnogo jasnija nakon sastanka predstavnika gradske Boračke organizacije sa Petrovićem, koji je najavljen za utorak, 14. april.

On je istakao da će Petrovićevo nipodaštavanje boračke populacije u zahtjevu da se opozove odluka o pristupanju Zajednici, uskoro izaći na vidjelo kada se skupe potpisi za njegov opoziv i ukaže na broj ljudi koji ne podržavaju navedenu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana