Nemanja krenuo biciklom iz Gradiške za Rim

ATV
Nemanja krenuo biciklom iz Gradiške za Rim

Gradiška - Bicikl utegnut, stvari privezane, sve na mjestu. Još samo da se okupe svi koji su obećali da će da dođu na ispraćaj i putešestvije Nemanje Lendića iz Gradiške može da počne. I to ni manje ni više nego – u Rim! Jutros je počela njegova jednomjesečna avantura.

Nemanja za sebe kaže da je ostrašćeni biciklista, avanturista i ljubitelj putovanja, kako reče, dobitna kombinacija za živjeti život punim plućima. A jaka pluća, noge, ruke i psiha će da mu trebaju jer ga čeka put Gradiška – Rim – Gradiška dug 2700 kilometara. Neće biti lako. Ali barem kad stigne, znaće zašto je danima pedalirao.

Za toliki put treba i mnogo stvari. Ali su stale na bicikl. Sva oprema teška je oko 35 kilograma. Tokom ove avanture, Nemanja će proći kroz Liku, Istru, Veneciju, Rimini. U povratku iz Rima će brodom od Ankone do Splita, a onda poznatom rutom od mora prema Gradišci odakle su ga danas ispratili članovi porodice i brojni prijatelji, među njima i biciklisti koji su mu društvo pravili prvih nekoliko kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana