Nema pravde za ubijene Srbe u Bratuncu

K. Ć.
Nema pravde za ubijene Srbe u Bratuncu

Bratunac - U Bjelovcu kod Bratunca juče su obilježene 23 godine od stradanja 68 srpskih boraca i civila koje su pripadnici Armije RBiH iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, ubili 14. decembra 1992. godine.

Vladika Hrizostom je služio parastos u crkvi Svetog proroka Ilije za 109 mještana iz ovog i susjednih sela Sikirić i Loznička Rijeka, ubijenih u posljednjem ratu.

- Ovdje su nad Srbima počinjeni zločini koji imaju elemente genocida, za koje još niko nije osumnjičen, a kamoli da je odgovarao. To stvara nepovjerenje u BiH i njene institucije - poručio je predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović.

Stoji Petrović je ubijen sin Mirko, a sin Mile ranjen.

- Moj muž i ja smo uspjeli da preživimo sakrivši se u potkrovlju kuće. Tijelo sina našli smo sutradan dok smo s komšijama sakupljali naše poginule - rekla je Petrovićeva.

Milena Mitrović je ispričala da je 14. decembra 1992. godine na kućnom pragu ubijena njena majka Vida Lukić.

Mještani kažu da je napad na ova podrinjska sela počeo u ranu zoru i da su pripadnici muslimanskih jedinica iz Srebrenice ubijali, pljačkali i spaljivali sve pred sobom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana