Nele Karajlić: Apatija najopasnija pojava u društvu

Srna
Nele Karajlić: Apatija najopasnija pojava u društvu

Banjaluka - Današnja omladina nema utopijsku sliku svijeta pa u nedostatku utopije dolazi do apatije, koja je najopasnija pojava u društvu, smatra muzičar i pisac Nenad Janković, alijas Dr Nele Karajlić.

On je na forumu u Banjaluci, koji je organizovao Pokret "Pozitivna Srpska", naveo da se bez utopijske slike "lako postaje terorista, a kada se ona stvori - tada i teroristi polako počnu da bivaju umjetnici".

Karajlić ocjenjuje da su najaktivnija omladina danas fudbalski navijači, koji imaju svoju unutrašnju organizaciju, čak i više nego studenti ili socijalne grupe.

- Da li će mlad čovjek "pripasti" Fudbalskom klubu Borac, islamu ili rokenrolu, pitanje je koje svako rješava prema svom afinitetu - naveo je Karajlić.

On je naglasio da je njegova generacija imala utopijsku sliku svijeta, odnosno da je tada postojala misao da svijet može biti bolje mjesto za život.

Portparol kampanje "Misli pozitivno" Ognjen Ranisavić rekao je da je Karajlić i u toku posljednjeg građanskog rata, zahvaljujući pozitivnoj energiji, uspio da napravi serijal "Složna braća" iako u to vrijeme nije bilo previše razloga za smijeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana