Nejedinstvo u Savezu za promjene u Trebinju

M. Mi.
Nejedinstvo u Savezu za promjene u Trebinju

Trebinje - Regionalni odbor PDP-a u Trebinju osudio je juče napade predsjednika i potpredsjednika NDP-a u Trebinju Slobodana Šarabe i Dragana Ukropine.

Šaraba je dan ranije izjavio da gradonačelnik Trebinja "provodi demagogiju", te da je najlakše sa pozicije gradonačelnika koji ima platu 4.000 KM manipulisati građanima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

- Bezočni napadi i uvrede Šarabe i Ukropine pokazuju da je riječ o ljudima bez ikakvog morala i političke dosljednosti i najobičnijim prebjezima i štetočinama koji su izvršioci pogubne politike SNSD-a - saopšteno je iz PDP-a.

Savez za promjene u potpunosti se raspao u Trebinju od kada je krajem prošle godine NDP okrenuo leđa koalicionim partnerima SDS-u i PDP-u jer su tada odlučili da će na lokalne izbore izaći sa svojim kandidatom za gradonačelnika. Rukovodstvo trebinjskog NDP-a na taj korak se odlučilo zbog nejedinstva u Savezu u Trebinju, te su poručili da neće podleći bilo čijim pritiscima iz Banjaluke. Neslaganja među strankama okupljenim u Savezu za promjene u najjužnijem gradu u Srpskoj traju još od 2012. godine kada su održani lokalni izbori. U tadašnjoj kampanji NDP nije podržao kandidata PDP-a za gradonačelnika Slavka Vučurevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana