Nedovoljno novca za budžetske korisnike

D. D.
Nedovoljno novca za budžetske korisnike

Doboj - Nacrt budžeta grada Doboj za sljedeću godinu, koji je planiran u iznosu od 32,6 miliona maraka, prema mišljenju opozicije ne sadrži razvojne komponente, dok pojedini budžetski korisnici smatraju da nije dovoljan za njihove potrebe.

U Organizaciji porodica poginulih i nestalih boraca Doboj tvrde da im se posljednjih pet godina budžetski novac ne isplaćuje redovno. U Gradskoj boračkoj organizaciji (GBO) Doboj kažu da je za sljedeću godinu planirano da dobiju 200.000 KM, ali će ističu, zbog teškog materijalnog položaja boraca i planirane izgradnje centralnog spomen-obilježja tražiti povećanje granta.

Nacrtom budžeta za 2016. godinu za 300.000 KM umanjena su izdvajanja Centru za socijalni rad Doboj, te je planiran ukupno 3,1 milion maraka. Odbornik SNSD-a u SG Doboj Danijel Gajić zamjera što ne postoji razvojna komponenta u budžetu, iako su donijeli niz dokumenata u kojima je privredni razvoj jedna od strateških grana.

- Budžet je rasipnički i ne doprinosi razvoju naše sredine - izjavio je Gajić na jučerašnjoj javnoj raspravi.

Načelnik Odjeljenja za finansije Miroslav Kršić je istakao da budžet unazad nekoliko godina je više socijalnog nego razvojnog karaktera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana