Ne stišava se uzavrela atmosfera u Bileći: Isključeni Brčić neće iz stranke

Milijana Latinović
Ne stišava se uzavrela atmosfera u Bileći: Isključeni Brčić neće iz stranke

Bileća - Načelnik Bileće Miljan Aleksić ističe da je odbornik Radoslav Brčić isključen iz SNSD-a zbog nanošenja štete ugledu stranke, dok Brčić tvrdi da je i dalje član ove partije i da ga samo vrh SNSD-a može isključiti.

Opštinski odbor SNSD-a Bileća donio je jednoglasnu odluku o isključenju Brčića razmatrajući inicijativu Aleksića da se on isključi iz stranke zbog, kako je naveo, djelovanja uperenog protiv SNSD-a i prelaska u protivnički tabor.

- Brčić je jednoglasno izbačen zbog stranačke nediscipline, djelovanja protiv stranačkih organa, podrške većini koja nije sa mnom i nepoštovanja odluka Opštinskog odbora SNSD-a - rekao je Aleksić i još jednom ponovio da će do iduće sjednice lokalnog parlamenta okupiti većinu.

Aleksić je rekao da će sutra biti zakazana iduća sjednica Skupštine opštine te da je još rano da govori o imenima onih koji će stati uz njega.

Brčić negira da je isključen i ponavlja da ostaje u SNSD-u.

- Nisam ja još isključen iz stranke. Samo me predsjednik stranke Milorad Dodik i Glavni odbor može isključiti. Juče mi je stigao i poziv da platim članarinu. Ne vjerujem u tu njihovu priču, samo prebacuju lopticu na mene i optužuju me da sam kriv za ovakvo stanje u Bileći. Opštinskom odboru stranke je bolje da se zapita gdje su završila 22 miliona maraka iz opštinskog budžeta i gdje je potrošeno 70 miliona maraka za sve ove godine vladavine Miljana Aleksića - rekao je Brčić.

Bura u bilećkom parlamentu na posljednjoj sjednici Skupštine opštine nastala je zbog prelaska Brčića i odbornika Ujedinjene Srpske Saše Radana na stranu opozicije, pa je tako većina prešla u ruke kluba "Zvezdano nebo", koji podržavaju i odbornici SDS-a i PDP-a.

Uzavrela atmosfera je nastavljena, a dok iz "Zvezdanog neba" najavljuju opoziv prvog čovjeka opštine, Aleksić priprema kontraudar i okuplja odbornike koji će ga podržati. Na sjednici su pljuštale i ostavke. Naime, predsjednik bilećkog parlamenta Blažo Vujović (SNSD) podnio je ostavku, a dužnosti je razriješen i potpredsjednik Branko Aleksić.

Incidenti

Incidenti u bilećkom parlamentu nisu rijetkost. Uoči konstitutivne sjednice Skupštine opštine u januaru prošle godine fizički je napadnut Brčić, zbog čega su uhapšeni brat tadašnjeg potpredsjednika parlamenta Milan Dunđer i Željko Vujović. Brčić je tada rekao da su mu Dunđer i Vujović prišli s leđa, udarali ga i vukli po asfaltu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana