Ne blijedi sjećanje na stradale Srbe iz Goražda

Sreten Mitrović
Ne blijedi sjećanje na stradale Srbe iz Goražda

Rogatica - Porodice, prijatelji i predstavnici boračkih organizacija iz Novog Goražda i Rogatice juče su održali pomen u položili vijence kod Spomen-obilježja u Kukavicama za 26 Srba koje su prije 27 godina mučki, iz zasjede ubili pripadnici tzv. Armije RBiH.

Među ubijenim civilima uglavnom su bili starci, žene i djece iz Goražda i naselja sa lijeve strane Drine. Oni su, rečeno je juče, bježali iz Goražda, u kojem im je prijetilo fizičko istrebljenje.

"U koloni je bilo više od 1.500 Srba koji su u automobilima, traktorima i u autobusu bježali prema Rogatici i slobodnoj teritoriji, koju su branili borci rogatičke brigade" rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Novo Goražde Vito Mastilo.

Samo u autobusu, koji je bio pun i na felgama došao do Rogatice, ubijeno je 12 nedužnih, a više od 60 ih je ranjeno. Među poginulim bili su i Radojka Đurđević (36) i njen 12-godišnji sin Radislav, čiji je drugi sin i brat Dragoslav, koji je preživio masakr u autobusu, juče položio vijenac i rekao da je tada osjetio svu svirepost napadača.

"Još često sanjam majku i brata kojima nisam mogao pomoći" rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana