NDP ulazi u vlast sa SNSD-om u Čelincu?

D. S.
NDP ulazi u vlast sa SNSD-om u Čelincu?

Čelinac - Pregovori o formiranju vlasti u opštinama i gradovima u RS privode se kraju, a dogovor bi uskoro trebalo da bude postignut i u Čelincu gdje bi, osim SNSD-a, SP-a i Ujedinjene Srpske, u vlast mogli ući i NDP i DNS.

Prijedlog da NDP, koji je na republičkom nivou opozicija vlasti sa SNSD-om na čelu, uđe u vlast u Čelincu upravo je, kako saznajemo, potekao od SNSD-a.

U Čelincu je protekla godina bila veoma politički turbulentna. Sredinom 2015. godine jedan odbornik DNS-a svojim prelaskom u PDP srušio je tada aktuelnu vlast u Čelincu koju su činili SNSD, SP i DNS, nakon čega su skupštinsku većinu preuzeli SDS, PDP, NDP i SRS RS. Međutim, ni ta većina nije bila dugog vijeka, te se raspala poslije samo nekoliko mjeseci. Vlast u svoje ruke tada ponovo vraćaju SNSD, SP i DNS te je drže do kraja mandata.

Kombinacije koje se pominju poslije lokalnih izbora pokazuju da bi zamjenik starog-novog načelnika opštine Momčila Zeljkovića (SNSD), mogao takođe da bude kadar ove partije.

Mjesto predsjednika Skupštine rezervisano je, navodno, za SP, a potpredsjednik bi trebalo da bude iz DNS-a.

- Kadar NDP-a trebalo bi da bude na čelu Narodne biblioteke "Ivo Andrić" - rekao je naš izvor.

Kadrovi DNS-a mogli bi zauzeti i pozicije načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, te direktora Razvojne agencije, "Gradskog grijanja" i vrtića "Neven".

Predsjednik čelinačkog SNSD-a Vlado Gligorić kazao je da je bilo razgovora o formiranju vlasti, ali još ništa nije definisano. On je napomenuo da je u interesu ove partije da bude napravljena šira skupštinska većina kako bi bila obezbijeđena politička stabilnost u narednom periodu.

Predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Čelinac Boro Berić ističe da zvanično nije bilo nikakvih razgovora sa SNSD-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana