Nataša Dragić, porijeklom iz Srpca, gradi tenisku i modnu karijeru: Vrata modnog svijeta otvorila jedna fotografija

Dejan Jovičić
Nataša Dragić, porijeklom iz Srpca, gradi tenisku i modnu karijeru: Vrata modnog svijeta otvorila jedna fotografija

SRBAC - Nataša Dragić (14) iz holandskog Papendrehta na putu je da zakorači na svjetske modne piste, jer agencija "Elvis models", koja sarađuje sa čuvenim brendovima kao što su "Guči" i "Dior", želi da je angažuje

Ovo je još jedno priznanje za Dragićevu, koja vodi porijeklo iz Prijebljega kod Srpca. Ova djevojčica već se istakla u tenisu, a prije dvije godine našla se na listi pet najboljih teniserki u Holandiji u uzrastu do 12 godina.

Poziv za saradnju od poznate modne agencije dobila je sasvim slučajno, nakon fotografije koju je objavila na društvenoj mreži "Instagram". Osnivači agencije bili su oduševljeni njenim izgledom i kontaktirali su sa njenim roditeljima.

- Ostala sam bez teksta kada me pozvao "Elvis models". Rekli su da imam idealnu figuru za modela, što me veoma iznenadilo, jer nikada o tome nisam razmišljala. Moj život se do tada uglavnom sastojao od škole i tenisa - kaže Nataša.

Odlučila je da prihvati njihov poziv, u čemu je dobila podršku oca Dušana i majke Mariske, ali i braće Dimitrija i Kristijana. Nada se da bi jednog dana mogla koračati pistama u Milanu i Parizu, jer holandska agencija ima veliki ugled u modnom svijetu.

Jedan od osnivača agencije Ilona van Nijburg kaže da je Nataša talenat za modeling i da može daleko dogurati.

- U zemljama u kojima se nalaze naši glavni klijenti minimalan uzrast za bavljenje ovim poslovima je 16 godina, a u Americi čak 18. Nataša puni 16 godina u januaru 2018. godine i vjerujem da će već od tada napraviti značajnije korake - rekla je Van Nijburg za holandske medije.

Dragićeva je punila novinske stupce "Glasa Srpske" svojim teniskim uspjesima, jer je osvojila najmanje 30 turnira u Holandiji, a pozivana je i u mladu reprezentaciju ove zemlje.

Gotovo svake godine dolazi sa porodicom u Prijebljege, a raspust koristi za trening u Teniskom klubu Srbac.

U Federerovom društvu

Nataša Dragić igra tenis još od sedme godine, a jedan od najvećih uspjeha ostvarila je 2013. godine kada je osvojila juniorski turnir u Roterdamu. Zanimljivo je da se u istoj dvorani paralelno održavao ATP turnir na kojem su tada učestvovali Rodžer Federer i Huan Martin del Potro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana