Nastavljena vakcinacija radnika u Srpskoj

RTRS
Nastavljena vakcinacija radnika u Srpskoj

U banjalučkom preduzeću Tropik počela je vakcinacija protiv virusa korona 100 zaposlenih vakcinom Sinofarm, čime je nastavljena imunizacija radnika u realnom sektoru Republike Srpske.

Direktorka Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske Anka Šmitran Đurić rekla je novinarima da je odziv radnika Tropika po planu i da očekuje da će svih 100 zaposlenih ovog preduzeća biti vakcinisano.

Ona je navela da osim Tropika postoji veliko interesovanje i drugih privrednih subjekata u Republici Srpskoj za vakcinisanje.

Prema njenim riječima, Zavod se odazvao na poziv resornog ministarstva i Republičkog štaba za vanredne situacije da se uključi u proces vakcinacije privrednih subjekata.

I u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci danas je počela vakcinacija protiv virusa korona prve grupe 20 zaposlenih u Poštama Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković rekao je da je ovo nastavak masovne vakcinacije kada je riječ o privrednim subjektima i izrazio nadu da će isti tempo biti i u narednom periodu.

- Nadamo se da ćemo u što kraćem periodu procesom vakcinacije obuhvatiti što veći broj građana i tako omogućiti da što sigurnije uđemo u jesenji period - istakao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana