Nastavljena akcija uređenja Srpca: Do kraja proljeća hiljadu novih sadnica

D. J.
Nastavljena akcija uređenja Srpca: Do kraja proljeća hiljadu novih sadnica

SRBAC - Opštinska uprava Srbac obavezala se da će svake godine zasaditi najmanje 700 stabala različitog drveća, a ove godine će biti posađeno ukupno hiljadu sadnica uz pomoć donatora.

Ovo je rezultat Inicijative za zeleniju i održivu budućnost koju je pokrenuo UNDP BiH sa ciljem smanjenja uticaja i prilagođavanja posljedicama klimatskih promjena, kao i smanjenja rizika od katastrofa.

Izjavu o podršci Inicijativi potpisali su načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević i šef kancelarije UNDP-a u Banjaluci Goran Vukmir koji su nakon toga simbolično zasadili nekoliko sadnica tuja u dvorištu srbačke Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

Dragosavljević je rekao da je lokalna uprava nabavila 700 sadnica u saradnji sa Šumskom upravom, čija sadnja je izvršena proteklih sedmica.

- Već smo zasadili oko 200 sadnica tuja, više od 400 sadnica javora, hrasta, trešnje i jabuke, kao i stotinjak sadnica breze, bagrema, katalpe i ruja a dobićemo još 300 sadnica tuja, platana i crvenolisnog javora na čemu zahvaljujem UNDP-u i vladi Švajcarske koji realizuju ovaj projekat - istakao je Dragosavljević.

Vukmir je rekao da je kroz njihov program lani zasađeno 10.000 hiljada stabala širom BiH, a ove godine bi ta cifra mogla dostići 40.000 hiljada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana