“Nasmijani dani” na banjalučkom Kastelu biće puni hitova i dobrog provoda

Ilijana Božić
“Nasmijani dani” na banjalučkom Kastelu biće puni hitova i dobrog provoda

Banjaluka - Dobro poznate pjesme mladima, a i onima malo starijima, novi hitovi, bogat program i dobro raspoloženje čekaju sve one koji sutra dođu na banjalučku tvrđavu Kastel, gdje će biti održan tradicionalni koncert Dječijeg hora “Vrapčići”, pod nazivom “Nasmijani dani”.

Koncert će početi u 19 časova i 30 minuta, a uz zvuke dobro poznatih pjesama “Ti i ja”, “Barbika”, “Dvanaest godina” posjetioci će moći da se prisjete davnih dana i starih pjesama koje najmlađi tek treba da nauče. Kastelom će odjekivati i novi hitovi koje će hor predstaviti publici, a binom će prodefilovati oko 80 učesnika.

- Ovo je poseban događaj za sve mališane jer je većina njih na ovakvim manifestacijama prvi put čula naše pjesme i odlučila da postane član “Vrapčića” - istakao je rukovodilac hora Branislav Đaković.

Naglasio je da se posebnost koncerta ogleda upravo u ostvarivanju interakcije sa publikom, čime se stvara odlična atmosfera.

- Popularnost hora i dalje traje, a ove godine smo obilježili 25 godina postojanja, dobivši veliku nagradu i priznanje predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović. Riječ je o ordenu Njegoša drugog reda - rekao je Đaković.

Dodao je da planiraju da u 25 gradova Srpske naprave poklon koncerte čiji će pokrovitelji biti predsjednica RS i hor “Vrapčići”.

- U nedjelju smo šetali Banjalukom i tom prilikom članovi hora dijelili su ulaznice za koncert sugrađanima. Iz tog razloga nazivamo ga i poklon koncert jer smo karte podijelili svim predškolskim ustanovama, tako da očekujemo veliki broj djece i roditelja - kazao je Đaković.

Na ovogodišnjem koncertu prvi put će se predstaviti članovi Male pjevačke akademije Teodora Barac i Mia Malešević. Gost će biti i Elena Kesić, učesnica mnogih festivala, dok će publika imati priliku i da pogleda novi spot pjesme koja nosi naziv “Nasmijani dani”, po kojoj je i koncert dobio ime.

- Jedan dio spota sniman je u Banjaluci, a drugi dio na Jahorini. Trudimo se da na što bolji način obradujemo naše najmlađe. Spontanost i opuštenost su glavne karakteristike koncerta, a želja nam je da ga svi nose u lijepom sjećanju - rekao je Đaković.

Dječiji hor “Vrapčići” osnovan je 1993. godine u Banjaluci i od tada je kroz njegove redove prošlo više od 1.500 članova. Do sada su objavili 14 izdanja, sa više od 100 pjesama. 

- Djeci hor mnogo znači jer kroz druženja, igru i pjevanje postaju komunikativnija, kreativnija i saomouvjerenija - rekao je Đaković.

“Vrapčići” su održali veliki broj koncerata, kako na našim prostorima, tako i u inostranstvu. Na festivalima dječije muzike uvijek su osvajali vrijedne nagrade.

Afirmišu dječije stvaralaštvo

Branislav Đaković ističe da koncertima u mnogim gradovima “Vrapčići” žele da promovišu muziku jer je sve ove godine cilj afirmacija dječijeg stvaralaštva.

- Na dosadašnjim koncertima promovisali smo pobjednike festivala, plesne grupe, zatim gradski hor “Mali princ” iz Mrkonjić Grada, kao i horove iz regiona. Time želimo da istaknemo sve pozitivne strane i ljepote Banjaluke i ostalih gradova naše države - naglasio je  Đaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana