Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici: Besplatna članarina i nagrade najaktivnijim čitaocima

Srna
Foto: biblioteka-kd

KOZARSKA DUBICA - Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici obezbijedila je nagrade za najaktivnije čitaoce u prošloj godini, a svim sugrađanima koji još nisu korisnici usluga ove javne ustanove danas i sutra će pokloniti besplatnu članarinu povodom obilježavanja Dana biblioteke - 30. marta.

Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici osnovana je 30. marta prije 57 godina, a već drugu godinu obilježavanje ovog značajnog dana za ustanovu izostaje zbog pandemije izazvane virusom korona.

"Godina koja je iza nas je protekla u nekim novim uslovima rada koji su bili prilagođeni odlukama koje je pred nas stavljao Republički štab za vanredne situacije kao i Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica", rekla je direktor Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici Danijela Balaban.

Ona kaže da su godinu započeli realizacijom nekoliko dječijih radionica, a već u martu kada su se uveliko pripremali za obilježavanje Dana biblioteke, pojava virusa ih je omela ne samo u organizovanju književne večeri tim povodom već i u svim onim planovima koje su imali za 2020. godinu.

Prema njenim riječima, uprkos pandemiji ova ustanova i u protekloj godini imala 885 upisanih korisnika koji su na odjeljenju za odrasle pozajmili 8.062 knjige, dok je broj pozajmljenih knjiga na dječijem odjeljenju bio 3.035.

Iako obilježavanje Dana biblioteke ni ove godine nije moguće i dalje zbog virusa koji je još prisutan, Narodna biblioteka će u narednim danima, uz sve epidemiološke mjere koje su na snazi, ugostiti i nagraditi najaktivnije čitaoce simboličnim novčanim nagradama i priznanjima u četiri kategorije.

Na Dječijem odjeljenju najaktivnija je bila Emilija Drvenica, među omladincima Sarah Jujić, u kategoriji penzionera Mirko Kos, a najaktivniji čitalac tokom protekle godine bila je Božana Radoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana