Narodna biblioteka Srbac: Članske karte za marku

D. J.
Narodna biblioteka Srbac: Članske karte za marku

SRBAC - Nakon privremenog prekida rada, Narodna biblioteka Srbac od 14. marta ponovo otvara vrata za svoje čitaoce u moderno uređenom prostoru koji je obnovljen nakon punih pet decenija.

Tim povodom biće organizovana tradicionalna akcija učlanjenja po cijeni od jedne KM koja će trajati do 18. marta. Ova akcija se redovno održavala u okviru proslave Savindana, ali je ove godine pomjerena zbog rekonstrukcije biblioteke.

Direktor Branko Savanović kaže da će čitaoci do članske karte po promotivnoj cijeni moći doći svakim radnim danom od sedam do 17 časova i subotom od osam do 12 časova.

- Plaćanja članarine oslobođena su djeca predškolskog uzrasta, članovi udruženja "Izvor", porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi i socijalno ugrožena lica, kao i odjeljenja koja ostvare najbolje rezultate na kraju prvog polugodišta. Nastavićemo i s praksom besplatnog učlanjenja prvih razreda osnovnih i srednjih škola, što realizujemo na početku školske godine - rekao je Savanović.

Početak rada biblioteke biće svečano obilježen 13. marta.

- Svečano ćemo otvoriti rekonstruisanu čitaonicu i druge prostorije biblioteke u kojima je smještena Zavičajna zbirka i oko 30.000 drugih književnih djela, kao i lift koga smo izgradili za lica s poteškoćama u razvoju i osobe starije životne dobi - rekao je Savanović.

Sredstva za adaptaciju biblioteke i izgradnju lifta u iznosu od oko 111.000 KM obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana