Narandžasto upozorenje za veći dio zemlje zbog obilnih padavina

srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Meteoalarm je zbog obilne kiše izdao narandžasto upozorenje za veći dio BiH danas, a očekivana količina padavina je između 30 i 50, lokalno i do 70 litara po metru kvadratnom.

Na snazi je upozorenje za Krajinu, jugozapadne i sjeverozapadne krajeve.

U regionu Banjaluke, zapadnom dijelu prijedorskog regiona, Bihaća, Livna, Mostara i Trebinja očekuje se da će mjestimično pasti i do 70 litara kiše po metru kvadratnom za 24 časa.
Obilne padavine zahvatiće i istočno područje prijedorskog regiona ali manje nego zapadno, od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Narandžasto upozorenje ukazuje da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne.

Žuto upozorenje na snazi je za regione Foče, Višegrada, Sarajeva i Tuzle gdje se mjestimično očekuje do 30 litara kiše po metru kvadratnom.
Žuto upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme.

U ostalim predjelima očekuju se slabe do umjerene padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slaba kiša padaće i popodne, ali uglavnom na sjeveru, dok na jugu i istoku prestati. Prema večeri i u noći ostaje oblačno, mjestimičnom s kišom.

Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren jugoistočni vjetar, u Semberiji pojačan istočni, popodne na sjeveru umjeren sjeveroistočni, dok će na jugu biti slab i promjenjiv.
U većini krajeva jutros je oblačno i pada kiša, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Bjelašnica pet stepeni Celzijusovih, Han Pijesak, Mrakovica i Drinić devet, Čemerno 10, Drvar, Šipovo, Mrkonjić Grad, Mlječanica, Novi Grad, Srebrenica, Sokolac i Nevesinje 11, Prijedor, Banjaluka, Ribnik, Srbac, Bijeljina i Tuzla 12, Sarajevo, Zvornik, Višegrad, Rudo i Gacko 13, Doboj i Zenica 14, Mostar 15, Trebinje 16, a Neum i Bileća 17 stepeni Celzijusovih.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana