Napreduje izgradnja sistema za navodnjavanje u Crnjelovu

Ljiljana Aleksić
Napreduje izgradnja sistema za navodnjavanje u Crnjelovu

Bijeljina - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS na području Semberije realizuje nekoliko važnih projekata, a jedan od najznačajnijih je izgradnja sistema za navodnjavanje obradivih površina. Prema riječima resornog ministra Borisa Pašalića izgradnja sistema za navodnjavanje u Crnjelovu kod Bijeljine, gdje se najveći broj domaćinstava bavi poljoprivrednom proizvodnjom, teče planiranom dinamikom.

" Već iduće godine planiramo da radimo takav projekat na području Batkovića, koji bi se nastavljao na postojeći sistem, a riječ je o površini od 500 hektara. Do kraja 2020. godine trebalo bi da imamo funkcionalan sistem na tom području od oko 1.000 hektara koji bi se napajao sa iste tačke iz kanala Dašnica. On bi obezbjeđivao stalan pritisak od osam bara, gdje bi proizvođači, praktično na samoj parceli, imali hidrant" rekao je Pašalić nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Govoreći o projektu izgradnje drinskog nasipa kroz Semberiju Pašalić je istakao da tu postoje određeni zastoji. Projekat je urađen, ali postupak eksproprijacije zemljišta još nije počeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana