Nakon napada Ljubiše Petrovića, Rado Savić promijenio mišljenje

GS
Nakon napada Ljubiše Petrovića, Rado Savić promijenio mišljenje

LOPARE - Načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji se prethodnih dana našao na žestokom udaru svog partijskog kolege iz SDS i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića zbog mogućeg otvaranju rudnika litijuma na Majevici, poručio da je protiv tog projekta.

U objavi na društvenim mrežama, Savić se obratio “dragim sugrađanima”, navodeći da je “poslije svega, protiv otvaranja rudnika litijuma”.

- Ovih dana, praktično od oktobra mjeseca pa do danas, traje polemika oko litijuma i istraživanja koje je provedeno kao i o potencijalnoj eksploataciji. Jasno je da su građani uplašeni i uznemireni za zdravlje i životnu sredinu, nemaju povjerenja i negoduju na svakom koraku. Pratio sam stanje i u početku bio stava da sve treba staviti na sto, zbog čega je stvorena lažna slika da sam za otvaranje rudnika – istakao je Savić, prenosi Srpskainfo.

Međutim, iz razloga što javnost misli da je čekanje dokumentacije uvlačenje u nepovratan proces otvaranja rudnika, zato što nema takvog rudnika u okruženju, zato što nema u javnosti dostupnih dokumenata, te zato što je broj ljudi koji se protive ideji otvaranja rudnika sve veći i veći, načelnik Lopara naveo je da je njegova moralna obaveza da bude uz svoj narod.

- Neka bude glas naroda obaveza vlasti! Iz svega navedenog nisam za otvaranje rudnika litijuma na Majevici  poručio je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana