Najuspješniji mljekar Rade Ćudić iz Crnče

Srna
Najuspješniji mljekar Rade Ćudić iz Crnče

DERVENTA - Trodnevna poljoprivredna manifestacija završena je danas u naselju Velika Sočanica kod Dervente dodjelom priznanja najuspješnijim proizvođačima, a u oblasti mljekarstva prednjači Rade Ćudić iz Crnče sa 594.288 litara mlijeka.

Prema podacima Odjeljenja za privredu i društvene djelatnost grada Derventa, u svinjogojstvu je najnapredniji Dejan Stjepanović iz Polja - koji ima 22 krmače, a najveći proizvođač pod plasteničkom proizvodnjom je Jovo Reljić iz Dervente koji raspolaže sa 2.408 metara kvadratnih plastenika.

U oblasti pčelarstva Rasim Eminović iz Dubočca prednjači sa 550 pčelinjih društava, vodeći u tovu junadi je AD “Poljoprivrednik” iz Dervente sa 234 grla, u tovu pilića - brojlera na godišnjem nivou najuspješniji je Zdravko Grozdanović iz Polja sa 264.000 pilića, a u ovčarstvu Dragan Kulaga, koji ima 203 ovce.

Svečani program otvorio je zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, koji je istakao da je riječ o događaju koji promoviše selo i poljoprivredu, te čestitao najuspješnijim poljoprivredicima i poželio im sreću u daljem radu.

On je ocijenio da su ovakvi događaji uvijek dobra prilika da poljoprivrednici budu pozvani da se uključe u projekte koji za cilj imaju poboljšanje uslova u selu.

“Ove godine to je mogućnost da se učestvuje u projektu vlade Republike Srpske i Mađarske za nabavku poljoprivredne mahnizacije, ali i mogućnost priključka na osinjski vodovod, što je značajan vid unapređenja života u selima”, rekao je Jeftić.

Poljoprivredna manifestacija, koja je održana u okviru “Velikogospojinskih svečanosti”, počela je u petak uveče druženjem uz muziku uživo, koja je organizovana i sinoć, a danas su na programu bile seoske igre, nastup kulturno-umjetničkog društva iz Donje Grapske, gulašijada, ovnijada, te skokovi padobranaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana