Najmlađa opština u RS proslavila drugi rođendan

D. D.
Najmlađa opština u RS proslavila drugi rođendan

Stanari - Najmlađa opština u Republici Srpskoj Stanari u petak je dodjelom nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama obilježila svoj drugi rođendan i Dan opštine.

Načelnik Stanara Dušan Panić rekao je da ova lokalna zajednica 18 mjeseci od osnivanja ima stabilnu upravu. Cilj za naredni period je razvoj realnog sektora privlačenjem stranih i domaćih investitora te realizacija projekta snabdijevanja vodom.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija, koji je prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Stanara, najavio je da će za sedam dana Vlada RS i načelnik ove opštine potpisati sporazum o primjeni trezorskog sistema.

- To stvara pretpostavke lokalnoj upravi da bolje kontroliše utrošak sredstava, nama daje više informacija kakvo je stanje u opštini, a građanima više informacija kako se troši budžetski novac - objasnio je Tegeltija.

U martu 2014. godine Skupština grada Doboja podržala je inicijativu mještana Stanara, koji su čekali pola vijeka da Stanari opet imaju status opštine. Narodna skupština RS je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana