Nagrađeno 26 srbačkih maturanata

D. J.
Nagrađeno 26 srbačkih maturanata

SRBAC - Maturanti osnovnih i srednjih škola iz Srpca, njih 26, juče su dobili novčane i druge nagrade na prijemu koji već četvrtu godinu zaredom organizuje načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.

Prijemu se odazvalo 14 učenika Centra srednjih škola “Petar Kočić”, a za učenicu generacije u četvorogodišnjim školama proglašena je Vladana Kragulj od mašinskih tehničara, dok je najbolja u trogodišnjim školama bila Anđela Aleksić iz ugostiteljske škole.

- Mislim da sam izabrala pravo zanimanje, u kojem mogu učiti sa zadovoljstvom i postizati dobre rezultate. Ovo će mi biti motivacija za dalje školovanje jer planiram da upišem Mašinski fakultet u Banjaluci - rekla je Vladana, koja je nagrađena sa 300 KM i tablet računarom.

Uručene su i nagrade od po 100 KM za 11 odlikaša srednje i devet vukovaca osnovnih škola, dok su najbolji osnovci dobili po 150 KM.

- Bilo je teško doći do titule učenika generacije, ali sve se može kad se hoće. Sada planiram da upišem gimnaziju u Srpcu - kazala je Tina Vrhovac, učenica generacije OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbac.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević poželio je maturantima uspjeh u budućem školovanju, sa željom da svojim znanjem dostojno reprezentuju svoju lokalnu zajednicu.

- Nadam se da će svi jednog dana završiti fakultete, a na nama je da stvorimo uslove da se vrate u Srbac, te da zasnuju porodice i radni angažman - rekao je Dragosavljević i dodao da je Opštinska uprava za nagrade maturantima izdvojila 3.650 KM iz budžeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana