Nagrađena podrška privrednom razvoju

M. L.
Nagrađena podrška privrednom razvoju

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) dobila je povelju na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Istočno Novo Sarajevo za doprinos u podršci privrednom razvoju ove opštine. Povelju je primio vršilac dužnosti direktora IRBRS Dražen Vrhovac.

Tom prilikom istakao je da je IRBRS do sada u privredu Republike Srpske plasirao skoro dvije milijarde KM, od čega 418 miliona KM u istočni dio Republike Srpske.

- IRBRS je plasirao gotovo 50 miliona KM u projekte koji su realizovani na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Najviše sredstava odobreno je kroz kreditnu liniju za preduzetnike i preduzeća, kao i putem stambenih kredita - rekao je Vrhovac.

Dodao je da se opština Istočno Novo Sarajevo nalazi na petom mjestu po broju odobrenih stambenih kredita IRBRS, od svih opština i gradova u RS. 

Od značajnijih projekata koji su finansirani naveo je Administrativni centar grada Istočno Sarajevo, koji je izgrađen na teritoriji ove opštine. Osim toga istakao je preduzeća “Centrotrans” i “Radis” te hotel “Espanja” kao primjere uspješnih privrednih subjekata čiji razvoj je pomognut kreditnom podrškom IRBRS. 

- Izuzetna nam je čast što smo dobili ovo priznanje, koje doživljavamo kao svojevrsnu potvrdu naših nastojanja da podržimo ravnomjeran razvoj svih opština u Republici Srpskoj - zaključio je Vrhovac.

Naglasio je da će IRBRS i ubuduće biti opredijeljen da svoje djelovanje usklađuje sa realnim potrebama korisnika, nudeći najbolje uslove finansiranja, kako za privredu tako i za stanovništvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana