Nagrađena danonoćna borba medicinara

S. M.
Nagrađena danonoćna borba medicinara

ROGATICA - Narodna mudrost “Dobro radi i dobru se nadaj” potvrdila se ovih dana i na primjeru Doma zdravlja “Dr Zoran Mitrović” u Rogatici. U znak zahvalnosti za danonoćan rad i bdijenje nad zdravljem stanovnika širom opštine u periodu punog zamaha pandemije virusa “kovid 19” dobili su Zahvalnicu opštine, jedno od dva najveća priznanja koje se u ovoj lokalnoj zajednici može dobiti za doprinos razvoju i što kvalitetniji život građana.

Direktor Doma zdravlja Siniša Milješić rekao je da je za njega i cijeli kolektiv to veliko priznanje, zbog čega zahvaljuju Skupštini opštine što je prepoznala njihovu borbu protiv pandemije.

- Iako svjesni opasnosti koje je nosio virus, od 6. marta 2020, kada je na području naše opštine registrovan prvi slučaj obolijevanja od virusa korona, kod svih naših radnika preovladala je svijest, odgovornost i zakletva pa su se stavili na raspolaganje u službu zaštite pacijenata i sve do 18. januara ove godine na odmor nije otišao nijedan radnik. Nije bilo ni uobičajenih bolovanja i bolesti. Svi su bili na svom mjestu rada, ali i priticali u pomoć ako je nekom drugom bilo potrebno - priča Milješić.

Naglašava da su u borbi protiv korone imali punu podršku i Univerzitetske bolnice u Foči i bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu u kojima su liječeni pacijenti iz Rogatice.

- Podrška je dolazila i od Medicinskog fakulteta u Foči, pa je ovo naše priznanje i njima priznanje - reče prvi među medicinarima u Rogatici koji u jeku pandemije nije skidao zaštitni skafander i masku i čak je prebolovao koronu.

Milješić je istakao da pandemija “kovida 19” nije završena. Sada je, kaže, na sceni njegova mutacija, ali, na sreću, sa lakšim kliničkim slikama.

Dom zdravlja u Rogatici zapošljava 51 radnika, od čega je 39 medicinskih. Tokom prošle godine izvršeno je više od 123.000 različitih medicinskih usluga, a i u godinama najjačeg udara pandemije virusa korona je finansijski pozitivno poslovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana