Nagrade vjetar u leđa malim srbačkim piscima

D. J.
Nagrade vjetar u leđa malim srbačkim piscima

Srbac - Mnoga djeca posjeduju talenat za pisanje koji često ostaje neotkriven ili tek dođe do izražaja u kasnijem životnom dobu, a veoma je važno da bude prepoznat i da se gradi od najranijih dana kako bi se djeca od rane mladosti usmjeravala na pravi način.

To je bila misao vodilja Narodne biblioteke Srbac koja je dodijelila nagrade literarnim talentima osnovnih škola u okviru konkursa koji je raspisan povodom Međunarodnog dana žena.

Nagrade su uručene po trijadama, a prvo mjesto u kategoriji radova učenika od prvog do trećeg razreda pripalo je učenici prvog razreda područne škole iz Nožičkog, Tini Gotovac. U konkurenciji učenika od četvrtog do šestog razreda najbolja je bila Jovana Ilić, učenica petog razreda iz Nožičkog, a među đacima od sedmog do devetog razreda najbolji rad je napisao Amel Mujičić, učenik sedmog razreda područne škole iz Kobaša.

Direktor Narodne biblioteke Branko Savanović rekao je da je literarni konkurs ispunio cilj, a to je da podstakne mlade da se bave pisanjem i upozna javnost sa talentovanim učenicima.

- U svakom djetetu se krije određeni talenat, bilo da se radi o umjetnosti ili sportu, prirodnim i društvenim naukama ili nekim drugim sferama društvenog života. Mnogi od njih ostvarili su se u pisanju, a neki to rade još od predškolskih dana, sklapajući prve rime. Naša želja i obaveza je da ih motivišemo da to čine što češće i da ono što su napisali ne ostane skriveno od očiju javnosti - rekao je Savanović.

Posebna nagrada u okviru literarnog konkursa uručena je nastavnici razredne nastave Radani Pantelić i njenom odjeljenju prvog razreda iz Nožičkog jer su svi prvačići poslali svoje literarne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana