Nagrada "Zmijanjče" učenici Katarini Malčić

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Ovogodišnja nagrada "Zmijanjče" pripala je Katarini Malčić, učenici šestog razreda Osnovne škole (OŠ) "Radoje Domanović" iz Osječana Gornjih kod Doboja, za prozni sastav "Kad bi zlatna ribica ispunjavala želje".

Nagrada će joj biti uručena u okviru predstojećeg 56. "Kočićevog zbora" tokom večeri posvećene mladim pjesnicima 27. avgusta u Parku "Petar Kočić".

Žiri je saopštio da je ove godine, uprkos specifičnoj situaciji u školama zbog epidemije virusa korona, na konkurs stigao veliki broj veoma nadahnutih proznih i poetskih radova iz cijele Republike Srpske.

Žiri, koji je radio u sastavu predsjednik Milan Berić i članovi Jelena Glišić i Vid Vicko Vukelić, sačinio je uži izbor od pet radova koji su se istakli kvalitetom, među kojima su, osim nagrađenog, i radovi Sare Dragičević, učenice sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" Bijeljina, Anđele Vidaković, učenice osmog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Bijeljine, Dušice Lakić, učenice sedmog razreda OŠ "Branko Ćopić" iz Banjaluke, i Elme Kovačević, učenice sedmog razreda OŠ "Sveti Sava" Gradiška.

"Iako je svaki od izabranih radova zaslužio da bude nagrađen, žiri je jednoglasno donio odluku da nagrada Zmijanjče pripadne Katarini Malčić", navedeno je u obrazloženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana