Nadležni u Kozarskoj Dubici reagovali nakon pisanja “Glasa”: Uklonjena divlja deponija sa obale Une

J. S.
Nadležni u Kozarskoj Dubici reagovali nakon pisanja “Glasa”: Uklonjena divlja deponija sa obale Une

KOZARSKA DUBICA - Divlja deponija koja je nikla uz obalu Une u Jošiku kod Kozarske Dubice je uklonjena, a komunalna policija redovno obilazi ovo područje kako bi spriječila ponovno bacanje smeća.

Načelnik Komunalne policije u Kozarskoj Dubici Slobodan Pralica potvrdio je “Glasu” da je nakon uklanjanja deponije postavljena traka kako bi bilo spriječeno dalje odlaganje otpada.

- Komunalni policajci redovno obilaze tu i okolne lokacije. Divlje deponije se saniraju, a pozvali smo i mještane da nam prijave ukoliko primijete da neko baca otpad - kazao je Pralica.

“Glas Srpske” nedavno je objavio da je na obali Une nikla deponija, a ko je krivac za nju, još nije poznato, ali mještani optužuju lokalno preduzeće “Komunalac”. Iako u ovoj firmi ranije nisu željeli da komentarišu ove navode, ovog puta su za “Glas” potvrdili da su njihovi kamioni očistili deponiju.

- Po nalogu opštinske inspekcije smeće je očišćeno, a komunalna policija je postavila traku - kazali su u preduzeću “Komunalac”.

Za cijelu situaciju zainteresovale su se i “Vode Srpske” čije ekipe su obišle ovu lokaciju.

- Utvrđeno je da se na tom području nalazi više divljih deponija, manjih ili većih, i to na parcelama koje katastarski ne spadaju u javno vodno dobro Republike Srpske - kazali su u ovoj ustanovi i apelovali na vlasti lokalnih zajednica, komunalne službe i stanovništvo da postojeće divlje deponije budu uklonjene i da se spriječi i zaustavi svako dalje odlaganje otpada u blizini riječnih tokova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana