Nacionalni park Sutjeska: Dolina heroja dobija rasvjetu

R. Đ.
Nacionalni park Sutjeska: Dolina heroja dobija rasvjetu

Foča - U Nacionalnom parku "Sutjeska" u toku je obnova rasvjete u Dolini heroja, u dužini od 1.200 metara uz magistralni put koji od Foče i Sarajeva preko Tjentišta vodi ka Trebinju i Jadranskom moru.

Obnova rasvjete podrazumijeva popravku instalacija, rasvjetnih tijela i infrastrukture, koja je više od 20 godina potpuno devastirana krnjila izgled urbanog dijela Nacionalnog parka.

- Uz podršku Vlade RS od 75.000 KM i učešće parka, osvjetljavanjem Doline heroja biće poboljšano i odvijanje saobraćaja na ovom dijelu značajne magistrale, kojom iz dana u dan saobraća sve više putničkih i transportnih vozila - rekao je v.d. direktora NP "Sutjeska" Dejan Pavlović.

Napominje da rasvjeta u podnožju monumentalnog spomenika i muzeja nije u funkciji od 1991. godine, zbog čega je poslovodstvo "Sutjeske" uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS obnovu stavilo u prvi plan u zimskom periodu.

- Planiramo i da početkom ove godine obnovimo rasvjetu na Tjentištu, u vrijednosti od 10.000 maraka - dodao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana