Načelnik Srpca potpisao ugovor sa izvođačem radova: Kreće izgradnja zgrade za mlade

D. J.
Načelnik Srpca potpisao ugovor sa izvođačem radova: Kreće izgradnja zgrade za mlade

SRBAC - Do kraja marta u Srpcu će početi izgradnja zgrade za mlade bračne parove, a vrijednost investicije iznosi 1,68 miliona KM.

Ugovor o početku izvođenja radova u petak su potpisali načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i direktor i vlasnik firme “Astra plan” iz Brčko distrikta, koja je nakon sprovedenog tendera izabrana za izvođača, Milorad Živković.

Zgrada će imati korisnu površinu od oko 1.800  metara kvadratnih, a stanovi će biti veličine od 65 do 75 kvadrata. Dragosavljević je rekao da će se na ovaj način riješiti stambeno pitanje za 20 porodica.

- U narednim mjesecima biće raspisan javni poziv na osnovu kojeg ćemo dodijeliti stanove mladima koji budu ispunili uslove. Stanove će plaćati po podsticajnoj cijeni, odnosno po cijeni koštanja radova. Sproveli smo ankete koje su pokazale veliko interesovanje i ukoliko bude veći broj prijavljenih, u dogledno vrijeme bismo krenuli sa izgradnjom druge lamele sa dodatnih 20 stanova - rekao je Dragosavljević.

Živković je rekao da će pripremni radovi započeti za nekoliko dana.

- Rok za završetak radova je godinu dana i sve će biti urađeno u skladu sa predviđenim standardima i kvalitetom za ovu vrstu građevinskih radova - rekao je Živković.

Kako bi obezbijedila sredstva za izgradnju, opština Srbac je ušla u dugoročno zaduženje putem četvrte emisije obveznica, a prodajom stanova će se zaduženja otplatiti. Lokalna uprava je obezbijedila i lokaciju za izgradnju zgrade i potrebne dozvole, uredila pristupni put i okolinu.

Radi se o pilot projektu u Republici Srpskoj koji je dobio saglasnost resornog ministarstva, a već je i nekoliko drugih opština i gradova u okruženju pokazalo interes za sličnu investiciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana