Na­čel­nik opštine Bileća tra­žio po­moć mi­nis­tra

D. S.
Na­čel­nik opštine Bileća tra­žio po­moć mi­nis­tra

Bi­le­ća - S ob­zi­rom na to da im se od da­na stu­panja u ge­ne­ral­ni štrajk ni­ko ni­je obra­tio, za­po­sle­ni u bi­le­ćkom Do­mu zdravlja "Sve­ti Lu­ka" do­go­vo­ri­li su pe­tak da sa obus­ta­vom ra­da nas­ta­ve do daljeg.

Me­di­ci­na­ri ko­ji su od po­ne­djeljka u ge­ne­ral­nom štraj­ku, ka­žu da im naj­te­že pa­da to što ni­ko ne re­agu­je na njiho­ve zah­tje­ve.

Pred­sje­dni­ca Sin­di­ka­ta Do­ma zdravlja u Bi­le­ći Ma­ri­na Bošnjak is­ta­kla da su na­kon sas­tan­ka, njih 50, lo­kal­noj za­je­dni­ci još je­dnom upu­ti­li svo­je zah­tjev u na­di da će im ovaj put od­go­vo­ri­ti.

- Od op­šti­ne tra­ži­mo is­pla­tu svih za­os­ta­lih pla­ta i do­pri­no­sa, kao i ime­no­vanje di­re­kto­ra ove us­ta­no­ve. Na­dam se da će nam us­ko­ro od­go­vo­ri­ti, jer po­sli­je 12 da­na štraj­ka, ra­dni­ci­ma se po­čnu odbi­ja­ti dne­vni­ce - pod­sje­ti­la je Bošnjak.

Na­čel­nik op­šti­ne Bi­le­ća Miljan Ale­ksić is­ta­kao je da je svjes­tan ve­li­či­ne pro­ble­ma, zbog če­ga je po­moć za­tra­žio od Mi­nis­tar­stva zdravlja i so­ci­jal­ne za­šti­te RS.

- Imam uvje­renje od mi­nis­tra Dra­ga­na Bo­gda­ni­ća da će pro­blem bi­ti ri­je­šen, a ka­ko, to će­mo sa­zna­ti tek u po­ne­djeljak - re­kao je Ale­ksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana