Načelnik Odjeljenja za privredu grada Trebinja Radenko Drašković podnio ostavku

Srna
Načelnik Odjeljenja za privredu grada Trebinja Radenko Drašković podnio ostavku

TREBINjE - Na sjednici Skupštine grada Trebinja danas je prihvaćena ostavka načelnika Odjeljenja za privredu Gradske uprave Trebinje Radenka Draškovića.

Član komisije za izbor i imenovanje Gordan Mišeljić rekao je da je Drašković 20. decembra podnio ostavku na mjesto načelnika Odjeljenja za privredu iz ličnih razloga.

Drašković je obrazlažući ostavku rekao pred odbornicima da se na ostavku odlučio zato što u ovoj godini neće biti sredstava koja će biti usmjerena u podršku zapošljavanju.

"Takva situacija je bila nešto što me je prvenstveno opredijelilo da odem tamo gdje bih sa svojim znanjem upornošću i istrajnošću bio mnogo korisniji", rekao je Drašković.

Komentarišući Draškovićevu ostavku gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da njegova saznanja govore da je Drašković podnio ostavku zato što je prihvatio jednu od direktorskih pozicija u kompaniji "Svislajon".

Ćurić je naveo da je Gradska uprava u posljednje tri godine zajedno sa Zavodom za zapošljavanje kroz razne programe podrške zapošljavanju zaposlila 600 lica za koje je izdvojeno više od tri miliona KM.

"Grad Trebinje je i ove i prethodne godine sklopio ugovore sa određenim ljudima i ti ugovori teku, uredno izmirujemo sve obaveze u svim tim javnim pozivima i sada trenutno su aktuelna dva javna poziva", rekao je Ćurić.

On je naglasio da će se u narednoj godini nastaviti sa ovim i sličnim pozivima i da neće dozvoliti da neko, pa bilo ko da je u pitanju, prokomentariše bez argumenata da se ne ulaže.

Ćurić je zahvalio Draškoviću za saradnju i poželio mu uspjeh u daljem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana