Na Zlatiboru niče najveća gondola na svijetu

A. J.
Na Zlatiboru niče najveća gondola na svijetu

Čajetina - Vlasti opštine Čajetina iz Srbije pozvale su stanovnike svoje zemlje i RS da se u subotu, 11. februara, odazovu velikoj radnoj akciji i učestvuju u izgradnji najveće gondole na svijetu "Gold gondole Zlatibor".

Mjesto okupljana onih koji se odazovu radnoj akciji, kojom će otpočeti gradnja gondole, biće kod kamena temeljca iznad pijace u centru Zlatibora od deset časova.

- S obzirom na to da se gradnja najveće panoramske gondole na svijetu uporno opstruiše i već godinu odgađa početak radova, predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktorica preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić pokreću radnu akciju, narodnu mobu, koja bi trebalo da okupi i do 2.000 akcijaša - stoji u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da iako je nabavljena gotovo sva oprema, početak gradnje je odgađan više puta, jer navodno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije blokira izdavanje dokumentacije neophodne za sticanje uslova za predaju zahtjeva za građevinsku dozvolu, a samim tim i njeno izdavanje.

"Gold gondola Zlatibor", vrijedna 13 miliona evra, protezaće se na devet kilometara i povezati centar Zlatibora sa Ski-centrom "Tornik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana