Na “Srbijadi” u Čikagu štand FK “Borca” iz Drvara

Srna
Foto: Srna

ČIKAGO - Na najvećem sportskom događaju srpske dijaspore “Srbijada 2023” koji se ovog vikenda održava u Čikagu biće prikupljana pomoć za Fudbalski klub (FK) “Borac” iz Istočnog Drvara.

U Upravi kluba, koji je ušao u obilježavanje vijeka postojanja, Srni je rečeno da FK “Borac” ima svoj kutak na ovom događaju i da će posjetioci na štandu moći da doniraju novac, pogledaju fotografije Kluba i video-prezentaciju.

Prema njihovim riječima, ovaj gest Krajišnika u Americi pokazao je da nikada ne zaboravljaju svoje korijene iako su daleko od rodne grude.

- S obzirom na to da nam je podrška važna u svakom smislu, a najviše finansijskom, pomoć nam je dobrodošla i ovu priliku koristimo da pozovemo sve ljude dobre volje da se odazovu našem časnom pozivu iz Krajine - navedeno je iz Uprave ovog sportskog kolektiva.

Iz FK “Borac” pozvali su ljude dobre volje u BiH, Republici Srpskoj, Srbiji, ali i šire, da podrže opstanak omladine u Krajini tako što će novac uplatiti na žiro račun Kluba 5520120001055223 kod Adiko banke.

Hroničari su zapisali da je u Drvaru još 1924. godine formiran Radničko-sportski klub “Borac” koji je 1936. i 1938. godine učestvovao na turnirima Radničko-sportskog kluba “Nada” u Splitu na kojima su, između ostalih, učestvovali fudbaleri moskovskog “Dinama”, ali i “Borca” iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana