Na proljeće bolji uslovi za pacijente i medicinare u Srebrenici

K. Ć.
Na proljeće bolji uslovi za pacijente i medicinare u Srebrenici

Srebrenica - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić ozvaničio je juče početak rekonstrukcije objekta Doma zdravlja u Srebrenici zahvaljujući čemu će stanovnici ove opštine imati bolje zdravstvene usluge.

On je kazao da je projektom vrijednosti 471.000 KM predviđena obnova dva sprata Doma zdravlja i ambulante u Skelanima, a rok za završetak radova je 150 dana.

- Ministarstvo je za ovaj projekat obezbijedilo 70 odsto sredstava, a opština Srebrenica 30 odsto. Cilj nam je da zdravstveni sistem bude jednako kvalitetan u cijeloj Srpskoj - poručio je Bogdanić podsjetivši da je u martu ove godine počela izgradnja novog Doma zdravlja u Bratuncu.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Aleksandar Jovanović rekao je da će u okviru ovog projekta biti rekonstruisano prizemlje i jedan sprat Doma zdravlja i skelanska ambulanta.

On je istakao da su u toku razgovori sa Rotari klubom i opštinom da se obezbijedi još 200.000 KM za rekonstrukciju krova i spoljašnje uređenje objekta Doma zdravlja.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić pozdravio je početak radova i rekao da će opština odmah uplatiti svoj dio novca za realizaciju ovog važnog projekta.

- Opština će učestvovati i u projektu spoljašnjeg uređenja objekta Doma zdravlja jer nam je važno da se u ovoj ustanovi konačno stvore uslovi za rad i kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga našim stanovnicima - rekao je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana