Na "Ozrenskoj jeseni" predstavilo se više od 70 izlagača iz Srpske i FBiH

Srna
Na "Ozrenskoj jeseni" predstavilo se više od 70 izlagača iz Srpske i FBiH

PETROVO - U Petrovu je danas otvorena kulturno-turistička manifestacija "Ozrenska jesen" na kojoj je više od 70 izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH predstavilo raznovrsne proizvode - od zanatskih i umjetničkih do poljoprivrednih i konditorskih.

Manifestaciju, devetu po redu, otvorio je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković koji je izrazio zadovoljstvo raznovrsnošću ponude i odzivom izlagača.

On je rekao da je ovaj sajam dobar pokazatelj da su lokalni poljoprivrednici stasali da se registruju kao komercijalna ili nekomercijalna gazdinstva kako bi bili u mogućnosti da svoje proizvode plasiraju na tržište, te najavio da će u tom procesu imati podršku Opštinske uprave.

Jelena Stojanović iz Doboja, koja je ponudila kore za pitu gužvaru/mlince pripremljene po bakinom receptu, istakla je da je zadovoljna potražnjom s obzirom na to da se tradicija pravljenja ove delicije gasi.

Siniša Tomić iz Kakmuža bavi se proizvodnjom ukrasnih grmova i kaže da se od ovog posla može solidno živjeti, ali da kao svaka djelatnost traži posvećenost i rad.

Promoteri "Eko-centra" iz Stoca, koji prvi put izlažu u Petrovu, rekli su da su sajmovi dobar način da dođu do novih kupaca s obzirom na to da su se predstavili sezonskim voćem i prerađevanama od nara, smokava i smilja.

Manifestacija se održava u Termama "Ozren" u Kakmužu u organizaciji Kulturno-turističkog i sportskog centra "Petrovo" i uz podršku opštine i sponzora.

"Ozrenska jesen" organizovana je u okviru obilježavanja Miholjdana - Dana i krsne slave opštine Petrovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana