Na otvaranju Ferhadije više hiljada vjernika

N. V.
Na otvaranju Ferhadije više hiljada vjernika

Banjaluka - Muftija banjalučki Osman Kozlić rekao je u petak da će svečanom otvaranju Ferhat-pašine džamije 7. maja prisustvovati između 10.000 i 15.000 vjernika.

Kozlić je na sjednici Organizacionog odbora banjalučkog muftijstva istakao da će sama svečanost imati veliki kulturni i vjerski značaj i naglasio da se očekuje dolazak najviših zvaničnika iz BiH, regiona i svijeta, među kojima i visoka delegacija Turske. Kozlić je naveo da će biti pozvani i predstavnici drugih vjerskih zajednica u BiH.

- Tek nam predstoje razgovori sa svim bezbjednosnim strukturama, a uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu i da neće biti nikakvih incidenata - kazao je Kozlić. Članovi ovog odbora razmatrali su i tehnička pitanja o samoj organizaciji svečanosti, odnosno ponuđače za binu koja će biti postavljena ispred kompleksa, kao i koji mediji će zvanično prenositi ovaj veliki događaj. Članovi Organizacionog odbora razmatraće prijedlog da svečanost otvaranja Ferhat-pašine džamije prenosi javni servis RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana