Na međunarodnom rukometnom turniru u Prnjavoru učestvuje 19 ekipa

Srna
Na međunarodnom rukometnom turniru u Prnjavoru učestvuje 19 ekipa

PRNjAVOR - U Prnjavoru je danas otvoren međunarodni rukometni turnir "Mika 2023", na kojem učestvuje 19 ekipa iz Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Organizator turnira je Rukometni klub Sloga, čiji trener Mile Šljivić kaže da na turniru učestvuju neki od najboljih omladinskih klubova.

On je zahvalio svim klubovima koji su došli u Prnjavor, kao i sponzorima, donatorima i prijateljima turnira za podršku u organizaciji jedne od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovoj opštini.

-Vladala je velika zainteresovanost za turnir, ali zbog manjka raspoloživih smještajnih kapaciteta i činjenice da imamo na raspolaganju samo jednu dvoranu za odigravanje utakmica nismo mogli izaći u susret svim timovima koji su imali želju da dođu - rekao je Šljivić za Srnu.

Turnir je otvorio načelnik opštine Darko Tomaš, koji kaže da je čast da su ekipe iz cijele BiH, ali i Hrvatske i Mađarske danas u Prnjavoru što dovoljno govori o entuzijazmu ljudi koji vode rukometni klub i uspostavljaju sportske i prijateljske veze.

-Prnjavor postaje poznat po ovom turniru, oni su najbolji ambasadori sporta i mladosti. Želim svima još mnogo pobjeda kako u rukometu tako i u životu, a velika zahvalnost porodicama Mikerević i Šljivić koje su postavile temelje rukometnog sporta u našoj opštini - rekao je Tomaš.

Otvaranju turnira je prisustvovala i Tijana Mikerević, kćerka pokojnog Miroslava Mike Mikerevića, koja je rekla da je za njenu porodicu velika čast i zadovoljstvo što se ovaj turnir održava u Prnjavoru.

-Velika zahvalnost RK Sloga i porodici Šljivić koja svake godine nastoji dovesti što više kvalitenih ekipa u Prnjavor. Ovo je jedan od načina da rukomet kao sport opstaje i živi u našoj opštini - rekla je ona.

Među ekipama koje učestvuju na turniru po drugi put našao se tim iz Vinkovaca, čiji trener Antonio Šarić kaže da su gostoprimstvo domaćina i organizacija turnira odlični zbog čega su se rado odazvali na poziv za učešće.

Trener mlađih kategorija banjalučkog Borca Dositej Perić slaže se da je organizacija na visokom nivou.

-Cilj i svrha turnira su ispunjeni, djeca se igraju, druže, zadovoljni su i nasmijani što je najvažnije - rekao je Perić koji predvodi dječake uzrasta 2008. i 2010. godište.

Na turniru "Mika 2023" danas su na rasporedu utakmice u grupama, dok se sutra igraju polufinala i finale.

Turnir je uvršten u kalendar takmičenja Rukometnog saveza Srpske, a igra se pod generalnim pokroviteljstvom opštine Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana