Na ljeto posjeta ruskih šahista Srpskoj

Srna
Na ljeto posjeta ruskih šahista Srpskoj

Banjaluka - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović razgovarala je danas u Banjaluci sa rukovodstvom republičkog Šahovskog saveza o realizaciji posjete ruskog Šahovskog kluba "Savremenik" tokom ljeta Republici Srpskoj.

Davidovićeva je tokom razgovora sa predsjednikom Šahovskog saveza Srpske Pantelijom Dakićem i sekretarom Miladinom Gavrićem podsjetila da je razmjena sportista i sportskih organizacija, u okviru koje će prvi u Srpskoj boraviti šahisti, dogovorena tokom gostovanja delegacije Sankt Peterburga u junu prošle godine.


Ona je navela da je veoma značajno što Šahovski klub "Savremenik" iz Sankt Peterburga učestvuje u Ljetnoj školi sporta Republike Srpske koja je i ove godine jedan od najznačajnijih projekata resornog ministarstva s ciljem stručnog i sportskog usavršavanja, ali i edukacije mladih sportista.

"Ovo je dobra prilika da se razmijene iskustva i dostignuća sportista i sportskih radnika iz ove oblasti, kao i da se intenzivira saradnja iz resorne nadležnosti sa Sankt Peterburgom", istakla je Davidovićeva.

Na sastanku je dogovoreno da posjeta traje četiri do pet dana, te da se u okviru nje organizuje obilazak Bijeljine, Teslića i Trebinja, kao i takmičenja sa šahovskim klubovima iz Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana