Na humanitarnoj kotlićijadi prikupljeno 1.000 KM za višečlane porodice

SRNA
Na humanitarnoj kotlićijadi prikupljeno 1.000 KM za višečlane porodice

BRČKO - Na humanitarnoj kotlićijadi "Kotlić iz bloka", koju su danas u Brčkom organizovali Mjesna zajednica Ilićka i Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe“, prikupljeno je 1.000 KM za porodice sa četvoro i više djece. Predsjednik Mjesne zajednice Ilićka Damjan Dundžić rekao je Srni da su zadovoljni odzivom građana i da je novac prikupljen kotizacijom, dobrovoljnim prilozima i prodajom reklamnih majica, pića i fotografija.

On je napomenuo da je kotlićijada organizovana u okviru proslave krsne slave te mjesne zajednice - Svete Trojice, te da se organizuje drugi put.

"Ovo je manifestacija koja će sigurno prerasti u tradiciju", istakao je Dundžić.

On je zahvalio predsjedniku Skupštine Brčko distrikta Siniši Miliću, koji je otvorio kotlićijadu i donirano sredstva za održavanje manifestacije.

Član Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe“ Miloš Subotić najavio je da će u Brčkom u narednom periodu biti još humanitarnih akcija te organizacije.

"Ovog ljeta će na Trgu mladih u Brčkom biti održano peto po redu takmičenje u košarci ꞌTrojka iz blokaꞌ, zatim ꞌPikado iz blokaꞌ, ꞌKviz iz blokaꞌ. Takmičenja su humanitarnog karaktera. Sve naše dosadašnje akcije su pokazale da smo mi human narod i da, ako im se da prilika, ljudi će pomoći“, istakao je Subotić.

Na humanitarnoj kotlićijadi, koja je održana u parku u naselju Ilićka, učestvovalo je 14 ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana