Muzički instrumenti za osam muzičkih škola širom BiH

Srna
Muzički instrumenti za osam muzičkih škola širom BiH

SARAJEVO - Štab NATO-a u Sarajevu zajedno sa nevladinom organizacijom "Spirit of Amerika" i Oružanim snagama BiH obezbijedio je isporuku muzičkih instrumenata u osam muzičkih škola širom BiH, i to u Mostar, Stolac, Čapljinu, Prijedor, Prnjavor, Bijeljinu, Bihać i Sarajevo.

Projekat je uključivao niz radionica koje je orkestar Oružanih snaga BiH organizovao za djecu i mlade svih uzrasta širom BiH, saopšteno je iz Štaba NATO-a.

Komandant ovog štaba brigadni general Pamela Mekgaha i glavni narednik Frensis Svirko prisustvovali su današnjoj primopredaji donacije na radionici nazvanoj "Neki novi klinci" u Brezi.

Donacija je uključivala niz muzičkih instrumenata i opreme koji će omogućiti lokalnoj zajednici da poboljša standard muzičkog obrazovanja.

Svi instrumenti su kupljeni lokalno, sredstvima koje je obezbijedila nevladina organizacija "Spirit of Amerika".

Mekgaha je izrazila zadovoljstvo što će djeca širom BiH imati koristi od ovog partnerstva između NATO-a, organizacije "Spirit of Amerika", orkestra Oružanih snaga BiH i lokalnih muzičkih škola.

Događaju u Brezi prisustvovali su i učenici i profesori iz Muzičke škole "Konstantin Babić" iz Prnjavora, koji, takođe, učestvuju u ovom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana