Muzej Kozare; Otvoren konkurs za četvrto međunarodno bijenale radova na papiru

Srna
Foto: Arhiva

PRIJEDOR - Muzej Kozare, uz podršku Grada Prijedora, raspisao je konkurs za učešće na Četvrtom međunarodnom bijenalu radova na papiru "Prijedor 2022".

Izložbene kategorije su crtež i grafika, slikarstvo i intermedija. Izbor tema i tehnika je slobodan, maksimalno dozvoljena dimenzija je format A4, u svakoj od tri kategorije nagrada je 500 evra, a na konkurs mogu da se prijave najviše dva rada, isključivo u istoj izložbenoj kategoriji.

Nagrade ne moraju biti dodijeljene u svim izložbenim kategorijama, a svi prvonagrađeni radovi postaju dio likovne zbirke Muzeja Kozare pošto novčana nagrada podrazumijeva otkup rada. Samo originalni radovi, nastali u posljednje dvije godine, koje selekciona komisija bude vrednovala kao djela visokog umjetničkog i profesionalnog dometa, biće prihvaćeni za izlaganje, a izložbe će biti organizovane u avgustu i septembru u Prijedoru, u Muzeju Kozare i u Galeriji "Sreten Stojanović".

Žiri čine likovni umjetnici Sara Marija Šikluna sa Malte, Savo Peković iz Srbije i Rudi Benedik iz Austrije, a selekcija i žiriranje radova radiće se od 25. do 27. maja ove godine. Konkurs je otvoren do 31. marta 2022. godine, a detaljne informacije i obrasci dostupni su na zvaničnim stranicama Muzeja Kozare http://www.muzejkozare.org

 Međunarodno bijenale radova na papiru Prijedor je dobilo krajem 2015. godine, zahvaljujući inicijativi direktora Muzeja Kozare Zorana Radonjića i njegovoj ideji da se na ovaj način publici da kvalitetan likovni događaj, da se obogati zbirka Muzeja Kozare, da se grad promoviše u svijetu umjetnosti i da se upotpuni imidž grada slikara, grada domaćina likovne kolonije "Sreten Stojanović" i grada murala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana