Mural u migrantskom centru Blažuj

Tanjug
Foto: Agencije

SARAJEVO - U privremenom prihvatnom migrantskom centru Blažuj , kraj Sarajeva oslikan je mural, koji simbolizuje njihovo putovanje od zemlje porijekla do zemlje o kojoj sanjaju.

Iz Danskog savjeta za izbijeglice saopšteno je da murali kao oblik vrijednog svjedočanstva života od prapovesti do danas, postoje otkad i ljudi.

"Od pećinskih crteža do street art murala današnjice, ljudi su ostavljali znakove vlastitog bivstvovanja na mnogim mjestima širom svijeta", navode i dodaju da gledajući mural u Blažuju ima se uvid u sve aspekte putovanja migranata i da je uprkos poteškoćama, vidno da preovladava pozitivna strana boljeg života o kojem migranti sanjaju.

"Mural je naslikan kao dio DRC aktivnosti fokusiranih na angažman zajednica, u saradnji s mladim lokalnim umjetnicima, Artolution i nekoliko migranata koji borave u ovom centru, a uz podršku IOM BiH i Save Save the Children North West Balkans, s ciljem da posluži kao pozadina za sastanke predstavnika zajednica i druge aktivnosti u okviru centra Blažuj", naveli su iz DRC-a, prenio je sarajevski portal Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana