MUP : Sporazum o saradnji sa organizacijama civilnog društva

Srna
MUP : Sporazum o saradnji sa organizacijama civilnog društva

BANjALUKA- U Banjaluci je danas potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i organizacija civilnog društva na planu unapređenja koordinacije i saradnje ka jačanju zaštite mladih od zloupotreba na internetu.

Sporazum su potpisali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i predstavnici udruženja građana “Zdravo da ste”, “Viktorija” i “Nova generacija – Plavi telefon”.

Ovim sporazumom planirano je kreiranje, promovisanje i primjena android aplikacije, te pružanje savjetodavne i druge podrške mladima koji jesu ili mogu biti predmet zloupotreba na internetu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U narednom periodu dokument će potpisati i Institut za razvoj mladih “Perpetuum mobile”, Centar za omladinski razvoj “Proni”, Fondacija “Agora”, Udruženje građana “C.E.Z.A.R”, Omladinski centar Bijeljina, omladinske organizacije “Mladi aktivisti – Kneževo” i “Centar”, udruženje građana “Omladinski centar Petar Kočić”, udruženje građana “Most” i druge organizacije koje djeluju u oblasti podrške mladima.

Ova aktivnost predstavlja nastavak dugogodišnjih napora MUP-a da djeci školskog uzrasta ukaže na opasnosti u sajber prostoru i da ih, u saradnji sa roditeljima i nastavnicima, zaštiti od različitih opasnosti.

Izrada sporazuma i aplikacije MUP-a Srpske realizovana je kroz tehničku podršku od EU u okviru projekta “EU za civilno društvo”.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana