Mrtvi psi osvanuli na ulicama Kotor Varoša

Danijela Stokanić
Mrtvi psi osvanuli na ulicama Kotor Varoša

Kotor Varoš - Leševi nekoliko pasa osvanuli su juče ujutru na kotorvaroškim ulicama, za koje niko ne zna ili ne želi da kaže kako su stradali tokom noći.

Mrtvi psi uklonjeni su nakon što su građani pozivima usijali telefone nadležnih službi, u kojima vlada opšta konfuzija što potvrđuju različite informacije o broju nađenih mrtvih pasa.

Prema riječima šefa Odsjeka za inspekcijske poslove opštine Kotor Varoš Gorana Malijevića u pitanju su tri psa, čije leševe su sa gradskih ulica sklonili radnici Komunalnog preduzeća "Bobas". 

- Odmah po dojavi građana komunalna policija je po službenoj dužnosti naredila preduzeću "Bobas" da ukloni leševe pasa sa ulice, što je i učinjeno - tvrdi Malijević.

Dodaje da nema informaciju o tome kako su psi stradali i ko ih je ostavio na ulici.

Međutim, poslovođa u "Bobasu" Nevenko Filipović tvrdi da su poslije dojave građana radnici ovog preduzeća odvezli samo jednog psa.

- Da li je pas ubijen ili mu se nešto drugo desilo, zaista nemam informaciju. Nisam veterinar da konstatujem smrt psa - kazao je Filipović.

S druge strane, očevidac i ljubitelj životinja Kotorvarošanka Svjetlana Trifunović tvrdi da su ubijena četiri psa, koje je i vidjela.

- Probudio me poziv prijateljice koja je primijetila nekoliko mrtvih pasa pored ceste. Dok sam hodala gradom zatekla sam uplakanu ženu koja izbezumljeno hoda ulicom tražeći svog psa, koji je upucan, a koga su živog odvezli radnici "Bobasa". Na izranjavanog psa, koji je ležao na cesti kod policijske stanice, niko nije bacio ni pogled -  tvrdi Trifunovićeva. 

Kaže da je pozvala veterinarsku inspekciju, koja je izašla na teren.

- Prilazeći lešu zajedno sa inspektorkom zatičemo tri radnika komunalnog preduzeća, koji žele da pokupe psa koji je i dalje bio živ.  Pas je pregledan i eutanaziran s obzirom na to da mu nije bilo spasa. Zatražila sam da ga odnesem na autopsiju, ali mi nije dozvoljeno. Vlasnica koja je tražila svog psa htjela je da ga vidi ali su nam rekli da su svi leševi odvezeni na deponiju Ramići - ispričala je Trifunovićeva.

Navodi i da je otišla u policiju da prijavi ovaj slučaj.

- Međutim, vraćena sam s vrata - kaže Trifunovićeva i ističe da će podnijeti pismenu prijavu policiji. 

Problemi

Problem sa psima lutalicama u Kotor Varošu eskalirao je početkom februara kada je čopor danima tumarao ulicama u svim dijelovima grada. Alarm je upalio napad na dječaka kojeg je pas ugrizao kod Osnovne škole "Sveti Sava" poslije čega je angažovan Higijenski servis za napuštene životinje "Java" iz Prnjavora čiji su radnici uhvatili deset pasa i smjestili ih u prnjavorsko prihvatilište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana