Mrkonjić Grad: Vlasnici igraonica i svadbenih salona - poštovati mjere ili zatvaranje

G.S.
Mrkonjić Grad: Vlasnici igraonica i svadbenih salona - poštovati mjere ili zatvaranje

MRKONjIĆ GRAD - Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić uputila je apel vlasnicima igraonica i salona u kojima se organizuju druženja da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera kako ne bi uslijedilo njihovo zatvaranje.

Ona je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije rekla novinarima da im je ovo posljednja opomena da ne smiju okupljati više od 50 ljudi i da će im biti zabranjen rad ako to ne budu poštovali.

"Apelujemo i da komunalna inspekcija i policija pooštri kontrole po ugostiteljskim objektima, kao i da građani ne organizuju velike skupove u privatnoj režiji, jer ćemo morati ograničiti i ta okupljanja ukoliko se bude i dalje povećavao broj zaraženih", istakla je Aničićeva.

Epidemiolog u lokalnom Domu zdravlja " Dr Jovan Rašković" Milena Lukić potvrdila je da je epidemiološka situacija u ovom gradu vrlo neizvjesna i da se povećava obroj zaraženih usljed velikog broja javnih okupljanja u proteklom periodu.

"Upravo sada Dom zdravlja rješava posljedice tih okupljanja, u toku prošle sedmice nam se javilo više od 100 osoba sa simptomima respiratorne infekcije", naglasila je Lukićeva.

Ona je dodala da trenutno imaju 20 zaraženih virusom korona, od kojih se troje nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a njih 17 je u kućnom karantinu i pod nadzorom doma zdravlja.

"Do sada smo imali 92 osobe oboljele od virusa korona, 59 se nalazi u kućnoj izolaciji, a zdravstveni nadzor su prošle 724 osobe", navela je Lukićeva.

Ona ističe da u toku takva faza epidemije kada su svi u podjednakom riziku da budu zaraženi i da zaraze druge.

Lukićeva je apelovala da stanovnici poštuju preporučene mjere i da nose maske i na otvorenom kad nisu u stanju da ispoštujete socijalnu distancu od dva metra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana