Mrkonjić Grad raspolaže brojnim turističkim potencijalima

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD- Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da Mrkonjić Grad raspolaže brojnim turističkim potencijalima i da podrška Vlade Srpske i resornog ministarstva neće izostati ni u budućnosti.

"Mnoge projekte smo zajedno realizovali, pa i u saradnji sa nekim međunarodnim zajednicama. Opština Mrkonjić Grad se pokazala kao vrijedan i pouzdan partner sa kojim treba sarađivati u budućnosti", rekla je Gašićeva novinarima u Mrkonjić Gradu, gdje je tokom radne posjete razgovarala sa načelnikom opštine Draganom Vođevićem.

Ona je istakla da se turizam i kroz period pandemije virusa korona "provukao kao potencijal i prilika za Republiku Srpsku", pa i za Mrkonjić Grad.

Gašićeva je naglasila da je činjenica da u Mrkonjić Gradu još posla treba uraditi u oblasti turizma, jer smještajni kapaciteti, kao i u brojnim lokalnim zajednicama, nisu na nekom zavidnom nivou.

"To su izazovi sa kojima se susreće načelnik u svom mandatu, a sigurno je da je mnogo toga urađeno do sada i da su brojni izazovi ispred svih nas", istakla je Gašićeva.

Načelnik Vođević je zahvalio Gašićevoj za današnju posjetu i sve što je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske u proteklom period uradilo u saradnji sa ovom opštinom u cilju prezentacije turističkih potencijala.

"Želimo da u naredom periodu prezentujemo i one potencijale koji su još neotkriveni sa ciljem da što veći broj turista dolazi u naš grad i dio godišnjeg odmora provedu ovdje", kazao je Vođević, dodavši da u oblasti trgovine nema većih problema u snabdijevanju robom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana