Mrkonjić Grad: Pomoć porodicama sa troje i više djece

Srna
Mrkonjić Grad: Pomoć porodicama sa troje i više djece

MRKONjIĆ GRAD - Opština Mrkonjić Grad realizovaće u saradnji sa lokalnim poslovnim subjektima projekat "Moja porodica tri plus" s ciljem različitih finansijskih olakšica porodicama sa troje i više djece, rekla je načelnik ove opštine Divna Aničić nakon prezentacije projekta.

Riječ je o projektu iz oblasti pronatalitetne politike koji bi obuhvatio oko 300 porodica sa troje i više djece.

Aničićeva je novinarima rekla da je cilj ovih aktivnosti borba protiv bijele kuge i briga o natalitetu.

"Riječ je o prvom projektu ovakve vrste u Republici Srpskoj. Na ovaj način će višečlane porodice ostvariti popust prilikom plaćanja zdravstvenih usluga ili robe u prodajnim objektima hrane, obuće, odjeće i slično", istakla je Aničićeva.

Ona je dodala da su sredstva za ove namjene planirana u opštinskom budžetu i da će biti refundirana porodicama u određenom procentu na mjesečnom nivou.

"Sredstva će biti usmjerena za nabavku osnovnih životnih namirnica, za neke proizvode u knjižarama, dječijim buticima, apotekama i slično, a u tome će nam se pridružiti i poslovni subjekti sa svojim dodatnim popustom", navela je Aničićeva.

Vlasnik apoteke "Zdravlje" Zorica Tegeltija potvrdila je da je kao i svi privredni subjekti koji su prisustvovali današnjoj prezentaciji spremna da podrži projekat "Moja porodica 3 plus".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana