Mrkonjić Grad: Pokrenuta inicijativa o bratimljenju sa Smederevom

Srna
Mrkonjić Grad: Pokrenuta inicijativa o bratimljenju sa Smederevom

MRKONjIĆ GRAD Predstavnici Udruženja rezervnih vojnih starješina iz Smedereva posjetili su opštinu Mrkonjić Grad s namjerom da lokalnoj Boračkoj organizaciji ponude potpisivanje povelje o bratimljenju.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da je od ove delegacije dobila i pismo namjere od predsjednika Skupštine grada Smedereva Bojana Teofilovića o bratimljenju Mrkonjić Grada i Smedereva.

- Pismo ćemo uputiti u našu Skupštinu koja treba da donese odluku o bratimljenju i nadam se da ćemo imati još jednu bratsku opštinu sa kojom ćemo uspješno sarađivati - istakla je Aničićeva.

Predsjednik Udruženja rezervnih vojnih starješina Slobodan Bogić objasnio je da je inicijativa o bratimljenju sa Boračkom organizacijom rezultat njihove dugogodišnje saradnje, te da je planirano da povelja bude potpisana u junu sljedeće godine u Smederevu.

- Ovu našu aktivnost podržala je i lokalna samouprava od koje smo dobili pismo za proširenje saradnje sa opštinom Mrkonjić Grad, a to je još jedan korak više u odnosu na ono što smo mi započeli - rekao je Bogić.

Pedsjednik Boračke organizacije Mrkonjić Grad Milan Stevanić vjeruje da će lokalni parlament prihvatiti ovu inicijativu, te da će jačati saradnja Smedereva i Mrkonjić Grada u raznim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana