Mrkonjić Grad: Otvorena rekonstruisana gradska pijaca

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu danas je svečano otvorena rekonstruisana gradska zelena pijaca u koju su Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske, opština i Komunalno preduzeće “Park” uložili 76.000 KM.

Svečanosti su među brojnima prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić.

Direktor IRB-a Dražen Vrhovac rekao je novinarima da mu je drago što u ovoj opštini vidi kompletnu realizaciju projekta.

On je objasnio da je ovo samo jedan od projekata koje je IRB uspio da realizuje u ovoj lokalnoj zajednici u saradnji sa svojim partnerima u okviru finansijskog mehanizma, sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom lokalne samouprave, Razvojnim programom UN i Ambasadom Švajcarske.

“I ovaj projekat je uspješno implementiran, što je bitan znak da znamo da smo na pravo mjesto dali novac i da je realizovan u skladu sa projektnom dokumentacijom koja je i bila predložena u okviru finansijskog mehanizma”, naglasio je Vrhovac.

On je dodao da su svi projekti u okviru finansijskog mehanizma namjenski usmjereni na poboljšanje kvaliteta života i pružanja usluga građanima koji žive u lokalnim samoupravama.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević zahvalio je IRB-u, koji je u dosadašnjem periodu uložio u ovu lokalnu zajednicu više od 300.000 KM nepovratnih sredstava.

“Ovo je dobar primjer kako se dođe do uspjeha kada su sve strane zainteresovane i složne da naprave nešto od značaja za lokalnu zajednicu. Nadamo se da će ta saradnja biti nastavljena na dobrobit svih građana, te da će biti još sličnih projekata”, rekao je Vođević.

Direktor Komunalnog preduzeća “Park” Milan Kovačević istakao je da je pijaca posljednji put renovirana 1978. godine, te da je bilo vrijeme da se rekonstruiše kako bi i kupci i prodavači stekli bolje uslove za svoju trgovinu.

“Uređena je kompletna sanacija pijace, od betonaže, podloge, urađene su nove tezge, sanitarni čvor, nove ograde, kapije, zasađene su tuje, urađen je i ulazni panel”, naveo je Kovačević.

On je dodao da je IRB uložio 53.000 KM, opština 15.000 KM, a Komunalno preduzeće “Park” 9.000 KM.

“Mi smo dali svoj doprinos i kroz rad, dosta smo radova izvodili sa izvođačem radova. Nadamo se da smo ispunili očekivanja i da će pijaca uspješno da radi”, rekao je Kovačević.

Branislav Prpa, koji se bavi cvjećarstvom, naglasio je da je prezadovoljan novim izgledom tržnice jer sad ima mnogo više prostora da izloži svoje cvijeće.

Izvođač radova na ovom projektu je lokalno preduzeće “Mrkonjić putevi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana