Mrkonjić Grad: Održana “Školica Sporta”

Srna
Mrkonjić Grad: Održana “Školica Sporta”

MRKONjIĆ GRAD - “Školica sporta” za djecu uzrasta od tri do deset godina, koja je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Mjesec zdravog odrastanja”, održana je danas u Sportskoj dvorani “Nova banka” u Mrkonjić Gradu.

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, djeca su imala priliku da se bave širim spektrom fizičkih aktivnosti i uživaju u druženju sa svojim vršnjacima.

Direktor Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić” Boro Boškić rekao je novinarima da je u okviru projekta, osim fizičkih aktivnosti, za djecu organizovan i pregled fizijatra, kao i predavanja nutricioniste.

“Projekat realizujemo drugi put - prvi put je bio 2019. godine, a prošle godine nismo mogli zbog epidemiološke situacije. Cilj je da djeca imaju fizičku aktivnost i da se ukaže na pravilan način odrastanja”, istakao je Boškić.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević naglasio je da je ovaj događaj značajan za zdravo odrastanje omladine.

“Mi ćemo podržati sve akcije koje budu usmjerne ka zdravom životu i odrastanju mladih. Ove godine je za razvoj sporta i funkcionisanje sportskih kolektiva u budžetu planirano 360.000 KM”, naveo je Vođević.

Koordinator u školi sporta “Zvjezdica” iz Banjaluke Srboljub Vuković, koji je danas radio sa djecom u Mrkonjić Gradu, istakao je da je najbitnije da se djeca što više bave sportom, borave u prirodi i rastu zdravo.

“Zdravlje je sve, a sport je zdravlje. Kroz sport jačamo imunitet i rastemo zdravo, on je veoma značajan za pravilan rast i razvoj djece. Ko nema priliku ili afeniteta da se sportom bavi profesonalno, neka se bavi rekreativno”, rekao je Vuković.

Direktor lokalnog Komunalnog preduzeća “Park” Milan Kovačević rekao je da je ovo preduzeće za sve mališane danas obezbijedilo osvježenje, vodu, sokove i voće.

Projekat “Mjesec zdravog odrastanja” zajedno realizuju Kulturno-sportski centar “Petar Kočić i opština Mrkonjić Grad.

Aktivnosti za djecu se organizuju vikendom, a trajaće do kraja maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana