Mrkonjić Grad:  Održan Vaskršnji sabor na Kolobari

Srna
Mrkonjić Grad:  Održan Vaskršnji sabor na Kolobari

MRKONjIĆ GRAD - Na Trgu srpske vojske u Mrkonjić Gradu danas je održan 15. Vaskršnji sabor na Kolobari, učesnici su se takmičili u tucanju jaja, nošenju jaja u drvenoj kašičici i ubacivanju jajeta u sepet, a pobjednici su dobili novčane nagrade i diplome.

Jedan od organizatora Slobodan Ćoćkalo rekao je novinarima da je Kolobara uvijek na Vaskrs bila mjesto na kome su se ljudi okupljali.

On je objasnio da su hroničari zabilježili da je 1910. godine počelo okupljanje naroda na Kolobari, te su zbog toga 2007. manifestacju i nazvali Vaskršnji sabor na Kolobari.

 “Poštujući sve epidemiološke mjere i ove godine smo uspjeli organizovati druženje. Okupili smo se sa željom da ova godina bude mnogo bolja, berićetnija i da mladima ostane nešto u sjećanju, da se vežu za tradiciju mrkonjićkog kraja”, naveo je Ćoćkalo.

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Stevica Eremija istakao je da je ovo lijepa manifestacija, te da se nada da će to i ostati tradicija.

Dječak Dražen Todorović, koji je imao najtvrđe jaje, rekao je da mu je drago što je pobijedio u tucanju jaja i da se prijavio na takmičenje zbog druženja i zabave.

Organizator manifestacije je Kulturno-sportski centar “Petar Kočić”.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana